Skip to main content

Koža je efikasna zaštitna barijera koja u sebi sadrži veoma kompleksnu mrežu antioksidanasa. Stres, uzorkovan spoljašnjim faktorima iz sredine ponekad oslabi  ove urodjene zaštitne mehanizme, a njihova efikasnost se dodatno usporava sa starenjem.

Kvalitetan kozmetički preparat podstiče prirodne mehanizme zaštite kože i tako umanjuje negativne posledice spoljašnjih faktora.

Ulje semena maline je čest sastojak proizvoda za negu kože. Dobija se hladnim ceđenjem semenki maline, nakon što se one mehaničkim putem odstrane iz plodova. Crvenkaste je boje i veoma ugodnog voćnog mirisa.

Biljne masne kiseline su sastojci ulja koje karakteriše visoka biološka aktivnost. Ulje maline u svom sastavu ima visoke koncentracije linoleinske masne kiseline koja je vitalna za rast, reprodukciju i funkciju kože. Od svih masnih kiselina, linoleinska je najzastupljenija u epidermalnom tj. prvom, spoljašnjem sloju kože. Od nje nastaju ceramidi – najdominantniji materijali unutrašnje mreže spoljašnjeg sloja epidermisa, koji održava pravilnu funkciju propustljivosti  kože.  Linoleinska kiselina može da smanji štetu nastalu UV zračenjem i hiperpigmentacijom kože.

Ulje semena maline sadrži još i veliki broj drugih komponenti koje pomažu u borbi protiv oksidacije, ateroskleroze, inflamacije i kancera, a to su – tokohromanoli, karotenoidi, flavonoidi, fitosteroli i fenolne kiseline.

Visok nivo vitamina E u ulju maline ga čini veoma poželjnim u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, zato što ispoljava jake anti-inflamatorne aktivnosti. Vitamin E može biti efikasna zaštita u slučaju eriteme, edema, oksidativne degradacije lipida i kompromitovanog imunog odgovora.

U All nut-u se možete snabdeti čistim uljem maline, ali i proizvodima koji ga u sebi sadrže – All nut dnevna krema za lice, Anti aging A2 krema za lice dan, Losion za lice i telo Malina, Ulje za sunčanje, Čvrsti losion za telo Malina i Kupina.