ULJE LEŠNIKA

Ulje lešnika je vredan nutritivni proizvod dobijen hladnim presovanjem ploda lešnika.

Koristi se u ishrani kao salatno i dezertno ulje.

Kao bazno ulje za kozmetiku, koristi se u kozmetičkim proizvodima namenjenim masnoj i problematičnoj koži, kao i preparatima za masažu, sunčanje ili borbu protiv celulita.

 

Ovo ulje je svetlo-žute boje, nežnog mirisa i božanstvenog ukusa.

Koristi se kao salatno ulje, za sosove, dresinge, preko ribe, mesa, povrća, a odlično se slaže sa plavim sirevima. Kolačima daje divnu aromu.

Ukoliko ga koristite kao čisto kozmetičko ulje, obavezno ga nanosite na vlažnu kožu.

 

Pored specifičnog sastava masnih kiselina ima i visok sadržaj tzv.minornih komponenti: vitamin E, vitamin B6, magnezijum, gvožđe, bakar, selen. Odlično je za prevenciju arteroskleroze, ali i za oporavak crevne flore i prevenciju probavnih smetnji.

100% hladno ceđeno ulje ploda lešnika (Corylus Avellana Seed Oil)

ULJE LEŠNIKA

1,350.00 RSD2,800.00 RSD

Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorije: , , ,

Opis

Ulje lešnika je vredan nutritivni proizvod dobijen hladnim presovanjem ploda lešnika.

Koristi se u ishrani kao salatno i dezertno ulje.

Kao bazno ulje za kozmetiku, koristi se u kozmetičkim proizvodima namenjenim masnoj i problematičnoj koži, kao i preparatima za masažu, sunčanje ili borbu protiv celulita.